nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hücreleri yenileyen müthiş meyve
İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir beslenme olduğu bildirildi
Amerikan Diyetetik Derneği'nin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tazesinin yaz aylarında, kurusunun ise tekrar tekrar bulunabileceği incirin, özellikle sindirim sistemi için çok yardımcı bir meyve olduğunu söyledi
İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir beslenme olduğunu gösteren Dönmez, ''İncir, lif deposudur ve gut hastalığını iyileştirici bir enzim olan fisin içerir Keza çok hafif bağırsak çalıştırıcı özelliği olduğu da bilinmektedir İncirin antikanserojenik etkisi üstünde de araştırmalar bulunmaktadır'' dedi
Dönmez, Japonya'da yapılan bir araştırmanın cilt altında ot gibi yaşama geliştirilmiş farelere enjekte edilen incir özünün, tümörleri 11 günde yüzde 39 oranında küçülttüğünün saptama edildiğini açıklama ederek, ''Ayrıca kemik sağlığı, kan pıhtılaşması ve sağlıklı sinir sistemi için zorunlu kalsiyumun en yoğun bitkisel kaynağı olduğu bilinmektedir Hemen enerji sağladığı ve krampları engellediği için sporcular için oldukça yardımcı bir besindir Özellikle kuru incir, demir ve potasyum açısından besin değeri yüksek bir meyvedir'' diye konuştu
''İNCİRİN RAHATLATICI ÖZELLİĞİ BULUNUYOR''
İncirin, içerdiği bir takım asidler dolayısıyla doğal bir rahatlatici özelliği taşıdığını da vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:
''Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir, basit sindirilebilen fruktoz ve dekstroz içerir Protein miktarı çoğu kuru meyvenin iki katından daha fazladır Öteki meyvelerle karşılaştırıldığı vakit kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından birinci, enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin bakımından ikinci sırayı aldığı görülmektedir İncir, içeriğindeki pektin nedeniyle, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi gibi yararlar sağlamaktadır''
Dönmez, daha olgunlaşmamış incirlerin oda sıcaklığında ve ilk elden güneş ışığı almayan bir yerde, olgun incirlerin ise buzdolabında saklanması gerektiğini belirterek, taze incirin ara öğünlerde ya da salataları lezzetlendirmek için kullanılabileceğini ve kahvaltıda da tüketilebileceğini vurguladı *
İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir beslenme olduğu bildirildi
Amerikan Diyetetik Derneği'nin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tazesinin yaz aylarında, kurusunun ise tekrar tekrar bulunabileceği incirin, özellikle sindirim sistemi için çok yardımcı bir meyve olduğunu söyledi
İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir beslenme olduğunu gösteren Dönmez, ''İncir, lif deposudur ve gut hastalığını iyileştirici bir enzim olan fisin içerir Keza çok hafif bağırsak çalıştırıcı özelliği olduğu da bilinmektedir İncirin antikanserojenik etkisi üstünde de araştırmalar bulunmaktadır'' dedi
Dönmez, Japonya'da yapılan bir araştırmanın cilt altında ot gibi yaşama geliştirilmiş farelere enjekte edilen incir özünün, tümörleri 11 günde yüzde 39 oranında küçülttüğünün saptama edildiğini açıklama ederek, ''Ayrıca kemik sağlığı, kan pıhtılaşması ve sağlıklı sinir sistemi için zorunlu kalsiyumun en yoğun bitkisel kaynağı olduğu bilinmektedir Hemen enerji sağladığı ve krampları engellediği için sporcular için oldukça yardımcı bir besindir Özellikle kuru incir, demir ve potasyum açısından besin değeri yüksek bir meyvedir'' diye konuştu
''İNCİRİN RAHATLATICI ÖZELLİĞİ BULUNUYOR''
İncirin, içerdiği bir takım asidler dolayısıyla doğal bir rahatlatici özelliği taşıdığını da vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:
''Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir, basit sindirilebilen fruktoz ve dekstroz içerir Protein miktarı çoğu kuru meyvenin iki katından daha fazladır Öteki meyvelerle karşılaştırıldığı vakit kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından birinci, enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin bakımından ikinci sırayı aldığı görülmektedir İncir, içeriğindeki pektin nedeniyle, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi gibi yararlar sağlamaktadır''
Dönmez, daha olgunlaşmamış incirlerin oda sıcaklığında ve ilk elden güneş ışığı almayan bir yerde, olgun incirlerin ise buzdolabında saklanması gerektiğini belirterek, taze incirin ara öğünlerde ya da salataları lezzetlendirmek için kullanılabileceğini ve kahvaltıda da tüketilebileceğini vurguladı *