İncirli Cevizli Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 6 adet haslanmış kuru incir
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- Yarım su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gr margarin
- 1 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
- Tarçın
- Kakao
İncirli Cevizli Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimiz için bütün malzemeleri çırpıp, 180 derecede yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İncir ve cevizlerimizi küçük doğrayacağız.
- Muhallebi için bütün malzemeleri tencereye koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp kremşantiyi ekliyoruz.
- Kek pişince ılık su nescafe ve şekeri karıştırıp kekin heryerini delip ıslatıyoruz.
- Sonra muhallebiyi döküyoruz. En üstüne hindistan cevizi, tarçını, kakaoyu döküp, buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis ediyoruz.