elektronikci
FD Üye
![incirli-kibris-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/01/incirli-kibris-tatlisi.jpg)
İncirli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı süt
- 5-6 adet incir (5 dk ılık suda bekletilecek)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket k.tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya (kaynayınca ekliyoruz)
- 1 paket kremşanti(muhallebimiz ılıyınca katılacak)
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
İncirli Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi yapalım ki ılısın kaynayınca 2-3dk sonra kapatıp ılımaya bırakalım. Daha sonra kekimizi yapmaya geçelim.
- İlk olarak yumurta ve şekerimizi 5 dk çırpıyoruz .
- Daha sonra süt, sıvı yağ, h. Cevizi, galeta unu k. Tozu ve vanilyayı da ekliyoruz.
- Son olarak ılık suda bekletip küp küp doğradığımız incirleri ve cevizimizide ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yağladığımız dikdörtgen borcamımıza dökelim ve spatula yardımıyla yayalım.
- Kek hamuru gibi akışkan bir hamurumuz olmayacak o yüzden endişelenmeyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi de yapalım muhallebimizi de dikkat edilmesi geren kremşantiyi muhallebi ılıyınca katalım.
- Daha sonraki aşmamız ise: kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra sütlü şerbetimizi kekimizin üzerinde gezdirelim .
- Şerbetimiz soğuğa yakın ılık olsun.
- Son olarak tamamen soğumuş kekimizin üstüne soğumuş olan muhallebimizi yayalım.
- 1-2 saat dolabımızda dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Not
bir gün bekletip tüketirseniz dahada güzel oluyor).