İncirli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda isisinda tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 7 adet küp küp doğranmış kuru incir
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 5 adet küp küp doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- yarım çay kaşığı kadar toz tarçın
- 200 gram nişasta
- 1 su bardağı kadar un
İncirli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İncir, ceviz ve kayısı hariç bütün gereçleri kabımıza alıp kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
- En son incir, ceviz ve kayısıyı da ekleyip yavaşça karıştıralım çok ezilmesin. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alalım ve yuvarlayalım. Bir çatal yardımı ile üzerlerine bastıralım.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Tam soğuduğundan emin olunca pudra şeker eleyip servise hazır hale getirelim.