İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 7 adet kuru incir
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak incirleri küçük küçük zar büyüklüğünde doğrayalım. 1 yemek kaşığı un, ceviz içi ve tarçın ile karıştıralım.
- Kek hamurunu hazırlamak için bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, sütü ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Son olarak kabartma tozunu ve vanilini de ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Hazırladığımız incirli cevizli harcı da kek hamurunun içine ekleyip, karıştıralım.
- Yağladığımız büyük borcamın içine dökerek önceden ısıtılmış ,180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirelim.
- Kek pişerken sos tenceresine toz şekeri, granül kahveyi, suyu koyalım ve bir taşım kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra üzerine soğuk sütü de ekleyerek şerbeti hazırlayalım.
- Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra çatalla delikler açalım ve kahveli şerbeti üzerine gezdirelim, ikisi de ılık olacak.
- Muhallebisi için de vanilya, tereyağı ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve ılımaya bırakalım. Ilıdıktan sonra krem şantimizi ilave edip mikserle çırpalım.
- Şerbeti çeken tatlının üzerine muhallebiyi de dökelim ve üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında dinlendirelim.
- Soğuduktan sonra süsleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.