İncirli Sakızlı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 litre su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik baldo pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- Nohut büyüklüğünde damla sakızı
- 25 gram pirinç unu
- 4 tane siyah incir (Yeşilden olur)
İncirli Sakızlı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri yıkayıp, tencereye alın. Üzerine bir litre su ilave edip, 40-45 dakika pirinçle dağılmaya başlayana kadar pişirin. Bu esnada suyunu tamamen çekmiş olacak.
- Sütü, şekeri, havanda dövülmüş sakızı (Sakızı dondurucuda tutun hemen yapılmadan ezilir) eklenip, karıştırın. 40 dakika daha pişirin.
- Pirinç ununu az bir suda açıp ekleyin. Bir iki dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Kasenin tabanına az bir sütlaç koyun.
- İncirleri halka doğrayıp kenarlara yapıştırın ve sütlaç ile doldurun. Üzerine antep fıstığı serpin.
- Soğuk ya da ılık servis yapın afiyet olsun.