Sutlu İncirli Tatlı Tarifi
Malzemeleri
18 iri incir
150 gr hazır kek
1 su bardağı kırmızı şarap
1 litre sut
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pirinc unu
2 yumurta sarısı
5 corba kaşığı file badem
imagesincirlisutlutatli5ad3d37fdaaa3
Yapılışı
İncirleri yıkayıp kurulayın ve 12 tanesini halka şeklinde dilimleyin Kalan incirleri elma gibi dilimleyin Halka ve elma dilimi şeklinde doğranmış incirleri şarapta bekletin Keki kup şeklinde doğrayınMuhallebi icin yumurta sarılarını bir kapta cırpın Sut, tozşeker, pirinc unu ve 2 yumurta sarısını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar cırpma teli ile cırpın Kısık ateşte surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinİncir halkalarını kucuk cam kaselerin kenarlarına yerleştirin Keklerin yarısını paylaştırıp muhallebinin yarısını ilave edin Kalan kek ve muhallebiyi değişimli olarak ilave edip uzerini incir dilimleri ve file bademlerle susleyin Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın
Malzemeleri
18 iri incir
150 gr hazır kek
1 su bardağı kırmızı şarap
1 litre sut
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pirinc unu
2 yumurta sarısı
5 corba kaşığı file badem
imagesincirlisutlutatli5ad3d37fdaaa3
Yapılışı
İncirleri yıkayıp kurulayın ve 12 tanesini halka şeklinde dilimleyin Kalan incirleri elma gibi dilimleyin Halka ve elma dilimi şeklinde doğranmış incirleri şarapta bekletin Keki kup şeklinde doğrayınMuhallebi icin yumurta sarılarını bir kapta cırpın Sut, tozşeker, pirinc unu ve 2 yumurta sarısını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar cırpma teli ile cırpın Kısık ateşte surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinİncir halkalarını kucuk cam kaselerin kenarlarına yerleştirin Keklerin yarısını paylaştırıp muhallebinin yarısını ilave edin Kalan kek ve muhallebiyi değişimli olarak ilave edip uzerini incir dilimleri ve file bademlerle susleyin Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın