İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yahut rondodan çekilmiş ekmek içi
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 büyük kuru soğan
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı su
- 2 diş sarımsak
İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı yoğurma kabına alalım, rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın posasını, rondodan çekilmiş ekmek içini, tuz ve baharatları ve öbür gereçleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız köfte harcını en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim ne kadar çok bekletirsek köfteler o kadar hoş olur. Rulo halinde parmak üzere köfteler hazırlayalım.
- Köfteyi kızartmak için tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ alarak yağ düzgünce ısınınca köfteleri yağa bırakalım orta ateşte çevire çevire kızartalım.
- Derin dondurucuya koymak için küçük tepsiye aralıklarla yerleştirip dondurucuya koyalım.
- İnegöl köfteler donunca tepsiyi alalım ve köfteleri saklama kabına yahut buzluk poşetine dizerek derin dondurucuda koruma edelim pişirmeden 1 saat evvelce çıkaralım kızartalım. Deneyeceklere afiyet olsun .