İnegöl Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı irmik
- 4-5 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Damak zevkinize nazaran tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kızartmak için biraz sıvı yağ
İnegöl Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba kıymayı ekleyelim, soğanı ,sarımsağı rendeleyin ve ek edin.
- Öbür tüm gereçleri de ekleyelim ve bi 10 dakika kadar güzelce yoğurun.
- Üzerini kapatıp en az 1 saat dinlendirin buzdolabında.
- Vaktiniz varsa dahada fazla dinlensin. İrmik biraz şişecek.
- Daha sonra köftelerimizin formunu verelim bir tabağa alalım.
- Ben formunu verdikten sonra yarım saat daha dinlendirdim dolapta.
- Kıymam yağlıymış o yüzden biraz küçüldüler daha az yağlı kıyma daha düzgün olacaktır fakat tabiki sıfır yağlı kıymada çok kuru olur.
- Teflon tavaya biraz sıvı yağ alıp ocağın altını açıyoruz köfteleri güzelce kızartıyoruz.
İnegöl Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı