İnegöl Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana kuzu karışık kıyma
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan( suyu sıkılacak posası alınacak)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İnegöl Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 gün evvelce kıymamızı 1 tatlı kaşığı karbonat ile 20 dakika boyunca macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Ardından üzerine streç geçirip tam 16 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Ertesi gün tekrar kıymamızı çıkarıp bir 15 dakika da o denli yoğuruyoruz.sadece tuzunu ekleyip.
- Ne kadar âlâ yoğurursanız köfteniz o kadar âlâ olacaktır ve asla dağılmayacaktır.
- Daha sonra soğanımızı da ekliyoruz ve 5 dakika da o denli yoğuruyoruz
- Ardından elimizle köftelerimize biçim veriyoruz.
- 30 dakika dinlenmesi için dolaba tekrar koyuyoruz.
- İnce ince yaparsanız daha düzgün olacaktır zira zati pişerken şişecekler.
- Tavamıza biraz yağımızı koyuyoruz ve köfteleri güzelce pişiriyoruz.
- Daha lastiksi bir yapısı oluyor bilginiz olsun. Biz çok sevdik umarım siz de beğenirsiniz. Bu tanımda faydalandığım İsmail Uğur Yağlı ‘ ya teşekkür ederim. Afiyet olsun
.