Bilim kurgu bir birçok için tutku. Kimi bilim kurgu sinemaları var ki, sadece yarattığı dünyalarla değil her bir repliğiyle sizi uzun uzun düşünmeye itiyor.
1. "Rüyadayken gördüklerimiz bize gerçek üzere gelir. Lakin uyandığımızda bir tuhaflık olduğunu fark ederiz."
— Başlangıç (2010) Inception
2. "Bedenlerimiz ruhlarımızın hapishaneleridir. Derimiz ve kanımız, tutsaklığımızın demir parmaklıklarıdır. Yeniden de korkmayın. Et çürür. Mevt her şeyi küle çevirir ve böylelikle vefat, her ruhu hür bırakır."
— Kaynak (2006) The Fountain
3. "Donnie : Neden o aptal tavşan kıyafetini giyiyorsun?
Frank : Neden o aptal insan kıyafetini giyiyorsun?"
— Karanlık Seyahat (2001) Donnie Darko
4. "Yol mu? Gittiğimiz yerde yola muhtaçlığımız yok."
— Geleceğe Dönüş (1985) Back to the Future
5. "Gerçek bir intihar acelesiz, disiplinli bir katılıktır. Beşerler kestirip atar, intihar korkaklıktır diye. Saçma. İntihar muazzam bir yürek gerektirir."
— Bulut Atlası (2012) Cloud Atlas
6. "Hiç gerçek olduğunu sandığın bir düş gördün mü? Ya o uykudan hiç uyanmasaydın düş olduğunu nasıl anlayacaktın?"
— Matrix (1999) The Matrix
7. "Adım Robert Neville, kurtulanlardan biriyim ve New York’ta yaşıyorum. Bütün frekanslardan yayın yapıyorum. Şayet beni duyuyorsanız, sesimi duyan biri varsa… Rastgele biri. Lütfen! Yalnız değilsiniz."
— Ben Efsaneyim (2007) I Am Legend
8. "Eskiden gökyüzüne bakar, yıldızlar ortasındaki yerimizi merak ederdik. Artık yere bakıp topraktaki yerimiz için endişeleniyoruz."
— Yıldızlararası (2014) Interstellar
9. "Zaman, var oluş nedenimizdir, tek gerçek ölçü ünitesidir. Hususa varlığını vakit verir. Vakit olmazsa, biz de olmayız."
— Lucy (2014)
10. "Yaşam müddetimizi uzattık lakin bugünkü dünya yaşamak için uygun bir yer değil."
— Dünyalı (2007) The Man from Earth
11. "Bilinçli bir makine yarattıysan ona insanoğlunun tarihi denmez rablerin tarihi denir."
— Ex Machina (2014)
12. "Gerçekten mecnun olsaydım ne hoş olurdu… Bu bütün işlerimin yolunda olduğu manasına gelirdi ."
— 12 Maymun (1995) Twelve Monkeys
13. "Özgür iradenin bir lütuf olduğunun farkına varanlar, uğruna savaşmadıkları sürece bunu nasıl kullanacaklarını asla bilemeyecekler."
— Yazgı Casusları (2011) The Adjustment Bureau
14. "Mantık, insanların nadiren yaşadığı bir berraklık sağlar. Hislerin denetimi, hislerin seni denetim etmemesi içindir."
— Uzay Yolu (2009) Star Trek
15. "Geçmiş kendimize anlatıp durduğumuz öykülerden ibaret."
— Aşk (2013) Her
16. "Bu açıklanamaz ancak hissedersin. Hayatın boyunca dünyayla ilgili kimi şeylerin yanlış olduğunu hissetmişsindir. Ne olduğunu bilmezsin, lakin o oradadır; beynine saplanmış bir kıymık modülü gibi… Seni mecnun eder. "
— Matrix (1999) The Matrix
17. "Seçim yapmadığın sürece, kalan olasılıkların hepsi mümkündür."
— Bay Hiçkimse (2009) Mr. Nobody
18. "Her gölge, ne kadar koyu olursa olsun, sabah güneşi tarafından tehdit edilir."
— Kaynak (2006) The Fountain
19. "Tüm o anlar vakitle kaybolacaklar, tıpkı yağmurdaki gözyaşları üzere. Ölmek… zamanı"
— Bıçak Sırtı (1982) Blade Runner
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.