Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Instant maya ile yapılan 5 tuzlu ikramlık

Instant maya ile yapılan 5 tuzlu ikramlık
0
205

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

ev-lahmacun-tarifi.jpg

Her derde derman, olayca yapılan, süratlice tüketilen, “keşke biraz daha olsa da yesek” dedirten instant maya ile yapılan tanımları bir araya getirdik. Ekşili lahmacunlar ile hafta sonu sürprizi yapabilir, kepekli grisiniler ile evlatlarınıza ve kendinize atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Klasik tanımlardan sıkılanlar ve yeni lezzetler denemek istediğimiz hengam pratik tasarrufu ile tercih ettiğimiz instant maya bu tanımlarda mükemmeller yaratmış, söylemesi bizden denemesi sizden.

Nar Ekşili Mesken Lahmacunu

Lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakacak, kolaylığı ile tanınan tariflerinizden birisi olacak nar ekşili konut lahmacunu ile hünerlerinizi en hoş halde gösterebilirsiniz.

İçindekiler

Hamuru İçin
  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 1 – 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
Harcı için
  • 3 adet küp küp doğranmış domates
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 200 gram iki defa çekilmiş dana kıyma
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı

Unu eleyerek bir yoğurma kabına alın. Unun üzerine 1 paket instant kuru maya ve tuzu ek edin. Suyu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru yaklaşık 1 dakika yoğurun ve 8 eşit modüle bölün. Her parçayı yuvarlayın ve elde ettiğiniz hamur toplarının üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat daha bekletin. Hamur mayalanırken harç materyallerini bir kapta karıştırın. Tekrar mayaladığınız hamurları bir oklava ya da merdane yardımı ile açın. Hamurlar yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve üzerlerine iç malzemeyi eşit bir formda dağıtın. Evvelce 200 kademede ısıtılmış fırında lahmacunlarınızı 25 dakika kadar pişirin.

pogaca-tarifi.jpg

Otlu ve Çekirdekli Poğaça

Ege kıyılarının kokusunu taşıyan otlar ve zeytinyağının mükemmel lezzeti ile eksiksiz bir atıştırmalık.

Gereçler

Hamuru için:

2 su bardağı (400 ml) ılık su

1 yemek kaşığı Faal Kuru Maya

Yarım çay bardağı (45 g) toz şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı (50 ml) likit yağ

2 yemek kaşığı (30 g) tereyağı

6-7 su bardağı (600-700 g) un

Yarım demet dereotu, kıyılmış

Üzeri için:

2 yumurtanın sarısı

Ay çekirdeği içi

Yapılışı

Canlı Kuru Maya’yı, şekeri ve ılık suyu karıştırarak mayayı eritin. Bu biçimde 15 dakika bekletin.Hamuru için kalan malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında, 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparın. Her parçayı elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin bu formda 20 dakika daha mayalandırın.Hamur 2. defa mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği içi serpin.Önceden ısıtılmış 180 nokta fırında, üzerleri kızarana dek 25-30 dakika kadar pişirin.

grissini.jpg

Kekikli Grisini

Çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden, peynir ve domatesin en entegrasyonlu baharatı kekikten kusursuz ve hafif bir tanım.

İçindekiler

2 su bardağı un

2 çay kaşığı instant maya

1 çay bardağı ılık su

1/2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı toz kekik

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı su

Yapılışı

1 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üzerine instant kuru hamur maya, tuz ve şeker ekleyip şıkça karıştırın. Kalan unu ılık suyla birlikte yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan tenis topu büyüklüğünde modüller koparın ve bu kesimleri parmak uzunluğunda silindir haline getirin. Tezgaha biraz un serpip tüm hamur kesimlerini inceltin ve çubuklar elde edin. Çubuk formundaki hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve yaklaşık 20 dakika mayalandırın. Mayalanma süreci tamamlandıktan sonra gri sinilerin üzerine yumurta sarısı ve suyu karıştırarak elde ettiğiniz karışımdan sürün. Grisinilerin üzerine susam ve kekik serptikten sonra evvelden 200 aşamada ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

zeytinli-acma.jpg

Zeytinli Açma

Tuzlu lezzetlerden vazgeçemeyenler için hafif ve kolay bir açma tanımı.

İçindekiler

Hamuru İçin

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket instant maya

1/2 çay bardağı likit yağ

1 su bardağı ılık su

Harcı İçin

100 gram margarin (oda sıcaklığında)

4 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için

1 yumurta sarısı

Yapılışı

4 bardak unu yoğurma kabına şıkça eleyin. Elenmiş unun üzerine tuz, şeker ve instant kuru hamur mayasını ekledikten sonra likit yağ ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyin. Şayet hamur ele yapışırsa kalan 1 su bardağı unu da eleyerek yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyin. Pürüzsüz ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru kısa bir mühlet yoğurup 12 eşit kesime ayırın. Her bir parçayı avucunuzda yuvarlayarak açın. Yuvarlakların içine bir tatlı kaşığı oda sıcaklığında beklemiş margarin koyun. Margarinli hamuru tezgahınızda açın ve içine zeytin ezmesi sürüp rulo formunda sarın. Rulo hamuru iki ucundan birleştirerek çörek biçimi verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Açmaları 30 dakika daha mayalandırdıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün. Evvelce 180 kademede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

rokali-pogaca.jpg

Rokalı Poğaça

Salata keyfini hamur işine taşımak ve farklı lezzetler denemek isteyenlere şahsi rokalı poğaça tanımı.

Hamuru İçin

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım paket instant maya

3 su bardağı kara buğdaylı glütensiz un

2 yemek kaşığı süt

Harcı İçin

1 demet kıyılmış roka

200 gram orta yağlı beyaz peynir

Üzeri İçin

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı susam

Tereyağı, yumurta tuz, pudra şekeri, yoğurt, instant kuru hamur mayayı ve sütü bir yoğurma kabına alıp yavaşça karıştırın. Unu eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın. İnce kıyılmış roka ve peyniri karıştırın. Mayalanan hamuru bir dakika daha yoğurduktan sonra küçük bir mandalina uzunluğunda kesimler koparıp avuç içinde açın. Açtığınız hamura iç malzemeyi koyup ikiye katlayın. Poğaçaları tepsiye dizip 30 dakika daha mayalandırın. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Poğaçaların üzerine susam serpip evvelden 180 kademede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
 

Similar threads

İnstant Maya İle Bol Malzemos Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *5 su bardağı un *1 paket instant maya (suda eritilmeyen) *1 silme yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *Yarım su bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım) *15 su bardağı ılık su Üstüne; *350400 gram rende...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Beş çayına davet ettiğiniz misafirlere farklı ikramlarda bulunmak istiyorsanız, tanımlarımıza göz atabilirsiniz. Bayatlamayan poğaça, mantarlı pişi ve mısır unlu hamur kızartması tanımları artık Yüksek Topuklar’da! Beş çayı tanımlarından birinci mantarlı pişi, bilhassa görünümüyle ilgi çekiyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Yörelere göre malzemesi ve lezzeti değişkenlik gösterebilen lahmacunun Halep usulü olanı harcına eklenen nar ekşisi ve sarımsakla fark oluşturuyor. Halep işi lahmacunu siz de evinizde yapmak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları… Halep, Suriye'de bir şehirdir. Halep merkezinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Yumuşacık Kanepe Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı su *1 su bardağı ılık süt *1 su bardağı sıvı yağ *5 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı kuru instant maya *Aldığı kadar un İçi için; *Salam *Kaşar peyniri Yumuşacık Kanepe Poğaça Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
İnstant Mayalı Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık su *1 su bardağı ılık süt *1 su bardağı sıvı yağ *2 tane yumurta *1 adet instant maya *3 çorba kaşığı silme tuz *1 çorba kaşığı silme şeker *35 su bardağı un (az gelirse yoğurma esnasında ekleyebiliriz) İnstant...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt