Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İnternette kan bağışı kardeşliği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkan Vekili Uzman Hekim Ülkümen Rodoplu, internet üzerinden Kan Bağışı Kardeşliğikampanyası başlattı

İZMİR Dr Ülkümen Rodoplu, email*protectedadresinde kurulan Kan Bağışı Kardeşliğisitesinde, çok kısa sürede 100 üyeye ulaştıklarını belirtti Üç acil olayda bu üyelerden kan bağışında bulunulduğunu anlatan Dr Rodoplu, her sağlıklı insanın üç ayda bir kan vermesi gerektiğini hatırlattı
Kan vermenin sıhhat açısından da yararlı olduğunu söyleyen Dr Rodoplu Kan Bağışı Kardeşliğisitesinde, birincil takviye, acil tıp, felaket tıbbı, aile hekimliği, sağlıkta kalite, sağlıklı hayat konularında bilgiler bulunduğunu kaydetti Rodoplu, şunları kaydetti:
Ülkemizde trafik kazaları, yeni doğan bebekler, yaşlılar, şimdi ameliyat olması gereken hastalar için zaman zaman televizyonlardan, radyolardan (Şu hastanede yatmakta olan bir hasta için şöyle ivedi kana ihtiyaç vardır) diye anonslar duyarız Bu konuda duyarlı insanımız olduğu kadar, bir fazla kişi de bunu önemsemez Acele durumlar için bir ünite kan bağışında bulunmak, ihtiyacı olan o kişinin yeniden yaşama dönmesine manâlı katkı yapabilir Ben de bu duyarlılığı için Kan Bağışı Kardeşliği sitesini oluşturdum Kısa sürede 100'e yakın kişi aza oldu Siteden üç kişi de kan bağışında bulundu

Dr Rodoplu, Kızılay'ın kan bağışını artırma yolunda manâlı incelemeler yürüttüğünü, bu konuda vatandaşlara eğitim verilmesi ve bilincin artırılmasının kayda değer olduğunu belirtti ve bu konuda toplumun duyarlılığının artırılması gerektiğini kaydetti

Kaynak:Ntvmsnbc

858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt