İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy kuru soğan (küp küp doğranacak)
- 2 diş sarımsak (ezilecek/rendelenecek)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı ılık su (ilk etapta)
- 3 su bardağı tavuk eti suyu (blenderden geçirdikten sonra) eğer tavuk eti suyu yoksa 1 tablet tavuk bulyon kullanın ve ayni miktarda su
- Yarım çay bardağı sıvı yağı (küçük boy bardak)
- 1 buçuk yemek kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- En son damak tadınıza göre tuz
İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereyi ocağımıza alıp sıvı yağımızı dökelim. Soğanlarımızı fazla küçük doğramaya gerek yok çünkü blenderden geçirilecekler daha sonra soğanımızıda tencereye katip kavuralım 2-3 dakika.
- Ardından sarımsağımızı da katıp birazcık kavurduktan sonra bu aşamada tablet bulyonumuzu da tencereye katip tahta kaşıkla ezip ve eritelim.
- Şimdi salçamızıda katalım ve orta ateşde bir dakikalığına kavuralım.
- 4 su bardağı ılık suyumuzuda şimdi tencereye katip karıştıralım ve hemen ardından mercimekleride katip karıştıralım.
- Resimlerde göründüğü gibi mercimekler siştiğinde ve suyunu kendine çektiğinde tencereyi ocaktan alıp bir blenderle güzelce geçirelim.
- Kreması bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirelim. Ardından kalan 3-4 su bardağı ılık suyumuzuda katıp bir tel çırpıcıyla çorbamızı karıştıralım ve tekrar ocağa alalım.
- Çorbamız kaynamaya başlayınca orta/kısık ateşde arada karıştırarak 3-5 dakika daha kaynatalım.
- Su miktarını siz damak tadınıza göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz. Bu arada sosumuza geçelim.
- Küçük bir cezveye/tavaya sıvı yağımızı dökelim ve ocağa alalım. Kızaran yağın içine nanemizi katip bir dakikadan biraz az bir sürede kavurup karıştırın.
- Ocaktan aldığınızda ve halen kızgın olan yağımıza toz kırmızı biberimizide katıp karıştırın ve sosumuzu şimdi çorbaya dökelim ve iyice karıştıralım. Çorbamız servise hazırdır. Afiyetler olsun.