Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız)

İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız)
0
25

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
ipeksi-kivamiyla-hesapli-mercimek-corbasi-tadina-doyamicaksiniz.jpg

İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan (küp küp doğranacak)
  • 2 diş sarımsak (ezilecek/rendelenecek)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı ılık su (ilk etapta)
  • 3 su bardağı tavuk eti suyu (blenderden geçirdikten sonra) eğer tavuk eti suyu yoksa 1 tablet tavuk bulyon kullanın ve ayni miktarda su
Üzerine dökülecek sos için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı (küçük boy bardak)
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • En son damak tadınıza göre tuz
Su bardağı ölçüsü: 250 ml


İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir tencereyi ocağımıza alıp sıvı yağımızı dökelim. Soğanlarımızı fazla küçük doğramaya gerek yok çünkü blenderden geçirilecekler daha sonra soğanımızıda tencereye katip kavuralım 2-3 dakika.
  2. Ardından sarımsağımızı da katıp birazcık kavurduktan sonra bu aşamada tablet bulyonumuzu da tencereye katip tahta kaşıkla ezip ve eritelim.
  3. Şimdi salçamızıda katalım ve orta ateşde bir dakikalığına kavuralım.
  4. 4 su bardağı ılık suyumuzuda şimdi tencereye katip karıştıralım ve hemen ardından mercimekleride katip karıştıralım.
  5. Resimlerde göründüğü gibi mercimekler siştiğinde ve suyunu kendine çektiğinde tencereyi ocaktan alıp bir blenderle güzelce geçirelim.
  6. Kreması bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirelim. Ardından kalan 3-4 su bardağı ılık suyumuzuda katıp bir tel çırpıcıyla çorbamızı karıştıralım ve tekrar ocağa alalım.
  7. Çorbamız kaynamaya başlayınca orta/kısık ateşde arada karıştırarak 3-5 dakika daha kaynatalım.
  8. Su miktarını siz damak tadınıza göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz. Bu arada sosumuza geçelim.
  9. Küçük bir cezveye/tavaya sıvı yağımızı dökelim ve ocağa alalım. Kızaran yağın içine nanemizi katip bir dakikadan biraz az bir sürede kavurup karıştırın.
  10. Ocaktan aldığınızda ve halen kızgın olan yağımıza toz kırmızı biberimizide katıp karıştırın ve sosumuzu şimdi çorbaya dökelim ve iyice karıştıralım. Çorbamız servise hazırdır. Afiyetler olsun.
İpeksi Kıvamıyla Hesaplı Mercimek Çorbası (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,913Kullanıcılar
DerieriSon üye
Üst Alt