İpeksi Kıvamıyla Kupta Tıramisu Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 4 çorba kaşığı un
- 1 bardak toz şeker(10 çorba kaşığı tozşekere denk geliyor)
- 2 yumurta sarısı
- 300 gr labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 büyük kupa su
- 1 çorba kaşığı neskafe
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
İpeksi Kıvamıyla Kupta Tıramisu Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz.
- Ocağa tenceremizi alıp içersine süt ,yumurta sarısıları ,un ve toz şekeri güzelce çırpıcıyla karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Ilıdıktan sonra içerisine labne peyniri ve vanilyayı ek edip tekrar çırpıyoruz ve pürüzsüz bir hal olmasını sağlıyoruz.
- Büyükçe bir kabın içersine büyük kupa şu ek edip içine nescafe ve şekeri katıp karıştırıyoruz.
- Kuplara birinci olarak kremamızdan azcık ek ediyoruz.
- Sonrasında neskafeli suyumuza kedidili bisküvilerimizi batırıp çıkarıyoruz ve kuplardaki kremamızın üzerine diziyoruz .
- Tekrar üzerini kapatmak için krema dolduruyoruz .
- Son olarakta süzgeç yardımıyla tiramisularımızın üzerine kakao serpiştirip çilekle süslemeler yapıyoruz.
- Bir gün önce yapılıp dolapta bekletilirse kıvamı dahada hoş oluyor. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.