bilgisayarci
FD Üye
İpeksi Kremasıyla Muhteşem Lezzet Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardak şeker
- 1.5 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 bardak süt
- 4 yemek kaşık nişasta
- 1 su bardak şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket krema
- İsteğe bağlı 80 gram çikolata
İpeksi Kremasıyla Muhteşem Lezzet Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için;Yumurta ve şekeri köpürtelim.
- Kuru malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
- 150 derecede 30 dk pişirelim.
- Krema için;Sütü tencereye alıp yarım bardak şekeri kaynamaya bırakalım.
- Nişasta ve kalan şekeri ayrı kapta güzelce karıştırdıktan sonra yumurtaları içine kırıp pürüzsüz hal alana kadar çırpmaya devam edelim.
- Kaynayan sütün içinden bir kepçe alıp nişastalı harçla karıştırıp bütün karışımı sütün içine döküp kaynasana kadar sürekli karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra isteğe bağlı çikolatayı ekleyelim.
- Kaynayan kremanın kabuk olmaması için sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
- Soğuyan kremamızın içine bir paket krema ekleyip karıştırıyoruz.
- Keki ortadan kesip kremanın yarısını sürüyoruz kalan yarısını da üşütünce sürüyoruz.En son da dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.