elektronikci
FD Üye
Apple’ın iPhone 14 modeliyle ilgili söylentiler ve raporlar şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Bildiğiniz üzere Apple ve TSMC, iPhone ve iPad gibi cihazların çipleri için birlikte çalışıyor. Apple, mevcut A15 Bionic’ten potansiyel olarak daha güçlü olacak yeni bir işlemci geliştirmek zorunda ve şimdi şirketin A16 Bionic SoC için 4nm üretim teknolojisini kullanılacağı söyleniyor.
DigiTimes‘ın yeni tarihli raporuna göre iPhone 14 serisi 4nm işlemine dayanacak. Karşılaştıracak olursak, henüz yeni çıkan iPhone 13 serisindeki A15 Bionic çip 5nm üretim tekniğini kullanıyor. Apple, iPhone 12 serisinde ve iPad Air’de A14 Bionic çip ile 5nm sürecini kullanmaya başladı. A15 Bionic yine aynı üretimle geliyor, ancak tahmin edebileceğiniz üzere daha iyi performans için bazı geliştirmeler yapıldı.
Yakın tarihte TSMC’nin 3nm üretim teknolojisiyle ilgili aksaklıklar yaşadığı belirtilmişti. Bu da Apple ve TSMC’nin iPhone 14 için kullanılacak A16 Bionic SoC’lerde 4nm işlemini seçmesinin ana nedeni olabilir.
Daha önceki raporlar ayrıca Apple’ın 3nm çiplerinin üretimi için TSMC’nin tesislerini tamamen rezerve ettiğini öne sürmüştü. Eğer gelecek yıl 4nm süreci kullanılırsa, 3nm üretim teknolojisine dayanan iPhone modellerini 2023 yılında görebiliriz. Tekrar belirtmek gerekirse, iPhone 14 için neredeyse bir yıl var ve gelecekte bazı şeyler değişebilir.