İran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı nohut
- 200 gram tavuk göğsü (Tercihe göre)
- 2-3 adet havuç
- 2-3 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet bulyon (Tavuk ve et suyunuz varsa tercih edebilirsiniz)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sumak (Limon tuzu,limon suyu, kuru erikte tercih edilebilir)
- Soğuk su (Haşlanacak her ürün için 2-3 su bardağı)
İran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı bir tencereye alıp üzerine 2-3 su bardağı soğuk su alıp güzelce haşlayalım. Aynı işlemi nohut, küp küp doğranmış tavuk göğsü, patates, havuç içinde yapıp haşlanmış ürünlerimizi kenarda bekletelim.
- Diğer taraftan sumağımızı bir tencereye alıp üzerini çekecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatalım kaynayan sumağımızı biraz dinlendirip suyunu süzelim.
- Çorbamızı yapacağımız tencereye yağı ilave edip üzerine salçamızı ekleyip biraz kavuralım.
- Kavurduğumuz salçamızın üzerine haşlamış olduğumuz ürünleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Karışımımıza baharatlarını, bulyonu ve sumak suyunu da ekleyip, üzerini çekecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan çorbamıza yıkayıp doğradığımız maydanozu da ilave edip bir taşım daha kaynatalım. Afiyet olsun.