Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İranın En Unlu Yemekleri

İranın En Unlu Yemekleri
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
İranın en meşhur yemekleri
İran yemekleri
İran kulturel yemekleri
İran yemek kulturu

PATLICANLI OMLET (İRAN)

4 yumurta
3 corba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 orta boy patlıcan (2 cm'lik kup biciminde doğranmış ve tuzlu suda bekletilip kurulanmış)
1 kahve kaşığı kimyon
34 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
1+12 corba kaşığı soğuk su
15 gr (1 corba kaşığı) tereyağ

Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız Soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 810 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz
Patlıcanları katıp, surekli karıştırarak 3 dakika pişiriniz 1 cay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ve kimyonu ekleyip, ateşi kısarak 10 dakika, patlıcanlara catal kolayca batana kadar pişiriniz Tavayı ateşten indirip bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede yumurta, kalan tuz, kalan biber ve suyu catalla iyice cırpınız Tavadaki patlıcanlı karışımı katıp, hepsini iyice karıştırarak bir kenara bırakınız
Tereyağı orta boy bir omlet tavasında, orta ateşte kızdırıp, yumurtapatlıcan karışımını tavaya akıtınız Karıştırıp, dibinin biraz tutması icin bekledikten sonra ateşi kısınız Spatula ya da duz kenarlı bir bıcakla omletin kenarlarını kaldırıp, tavayı one doğru eğerek, ustteki kısmı tavaya akıtınız Tavayı duz olarak yeniden ateşe oturtup, omletin altının biraz tutmasını bekleyiniz
Tavayı ateşten alıp, ustune orta boy bir tabak kapatınız Altust ederek, omleti tabağa cıkarınız Omleti kızarmış dibi uste gelecek bicimde yeniden tavaya kaydırıp, 1 dakika daha pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, omleti, ısıtılmış servis tabağına kaydırınız Omleti dilim dilim keserek servis ediniz


ISPANAK BORANİ (İRAN)

1 kg ıspanak (kokleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış)
250 gr (1+14 su bardağı) soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
250 gr (1 14 su bardağı) yoğurt
1 diş sarmısak (dovulmuş)
1 corba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)

Ispanakların suyunu iyice suzdurunuz
Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp, ıspanakları icine atarak 10 dakika haşlayınız
Ispanakları tencereden suzgece cıkarıp, madeni kaşıkla bastırarak suyunu suzunuz Soğuyunca kesme tahtasında ince ince kıyınız
Ispanak, limon suyu, soğan, tuz ve biberi buyuk bir salata tabağına koyup, kaşıkla karıştırınız Yoğurt ve sarmısağı ekleyip yeniden iyice karıştırınız
Salata kasesinin ustune bir tabak kapayıp boraniyi buzdolabında 12 saat soğutunuz Soğutulmuş bir servis tabağına aktarıp, ustunu kıyılmış nane ile susleyerek servis ediniz


LİMONLU PİLAV (İRAN)

2 su bardağı pirinc
1 adet limon kabuğu rendesi
1 corba kaşığı limon suyu
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
1 cay kaşığı haspir
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı tereyağı

Tencereye yağ konur, eriyince kare kare doğranmış biberler atılır ve kısa sure kavrulur Sonra limon kabuğu rendesi, limon suyu, hasbir, tuz ve su eklenir Su kaynama noktasına gelince yıkanmış ve suzulmuş pirinc eklenir Tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir
 
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt