Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İri Bamya Çorbası

İri Bamya Çorbası
0
84

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

İri Bamya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg iri bamya
  • 250 gram kıyma
  • 1 baş orta uzunluk soğan
  • 2-3 orta uzunluk domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça(domatesin rengine nazaran değişebilir.
  • Yağ (ben zeytinyağ kullanıyorum)
  • 1 limon, tuz, karabiber
  • Tercihen 1 fincan haşlanmış nohut (benim buzdolabında her daim haşlanmış nohut bulunur)

İri Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bamyalar yıkanır, bir süzgüde kurumaya bırakılır. Domatesler rendelenir, tuz, limon suyunun yarısı ek edilir. Suyu süzülen bamyalar 1 cm kalınlığında domatesli karışımın içine doğranır ve karıştırılır. Doğrama sırasında bamyaların salyalanmasına aldırmayın, pişince düzeliyor.
  2. Bir tencerede rendelenen soğan, kıyma ile birlikte kavrulur. Salçası ek edilerek kavrulmaya devam edilir. Karabiberi ek edilir. Suyu ek edilerek kaynamaya bırakılır.
  3. Kıymalı karışım kaynayınca bamyalı karışım ek edilir. Kalan limon suyu ek edilir.
  4. Limon eği damak tadına nazaran arttırılabilir. Ölçüsü limonun büyüklüğü ve damak tadına nazaran değişebilir. Ben ekşili olmasını tercih ediyorum.
  5. Pişen yemeğe tercihen nohut ek edilir ve altı kapatılır.
  6. Yemek dinlendikten sonra afiyetle yiyeceğiniz çok sulu olmayan çorba kıvamında bir yemeğiniz olacak. Ayrıyeten hiç salyasının kalmadığını göreceksiniz. Ben ve ailem bamya yemeğinden daha çok seviyoruz bu tanımı.
Birinci adımdaki karışımı yazın bir torbaya koyarak derin dondurucuda saklıyorum ve kışın pişiriyorum.

İri Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zerzevatın Şahı Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller 700 gr kadar dondurulmuş bamyaYarım lt kadar rendelenip dondurulmuş yaz domatesi1 su bardağı kadar haşlanmış dondurulmuş nohut2 adet orta uzunluk kuru soğan3 diş sarımsakYarım çay bardağından az sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Bamya Çorbası Tanımı İçin Gereçler 150 gr küçük çiçek bamya500 gr kıyma (Yağsız)Yarım kilo soğan ( 3-4 adet orta uzunluk soğan)1 .5 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (İsteğe bağlı)2 yemek kaşığı tuz (Kontrollü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı İçin Gereçler Buzluktan bamya (özellikle kavrulmamış çiğ bamya olmalı,ben yaz mevsiminde çiğ den koymuştum)1 yemek kaşığı salça3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 baş kuru soğanAz tuz(ben tuz atmadım salça tuzluydu) Üzerine sıkmak için: Limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Bamya Çorbası (Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı İçin Materyaller 1 yemek kasesi kuru çiçek bamya1 tane soğan100 gram dana ya da kuzu kuşbaşı1 tepeleme yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tane limon suyuKarabiberPulbiberToz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Bamya Çorbası Tanımı İçin Gereçler  250 gram taze bamya1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası300 gram orta yağlı kuşbaşı et2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı limon tuzu yahut limonTuz Bamya Çorbası Tanımı Yapılışı Bamyaları güzelce temizleyip yıkayın. Eti küçük küçük doğrayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt