Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında)

İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında)
0
43

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
irmik-helvasi-cevizli-tam-tadinda.jpg

İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
Üzerine;
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti için su ve şekeri karıştırma kabına alalım. Ocağa koyarak karıştıralım ,şeker eriyince ocaktan alalım.
  2. Helvayı yapacağımız tavaya yağları alalım eriyince irmiği ilave edelim, devamlı karıştırarak rengi koyulaşmaya başlayınca cevizi ekleyelim (Fıstık, badem de olur)
  3. İrmiği rengi tam istediğimiz gibi olunca yani koyulaşınca şerbetini içine yavaş yavaş verelim bir iki tür karıştıralım.
  4. Helva suyunu çekince ocaktan alıp kapağını kapatalım, 10 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
  5. Üzerini istediniz gibi tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyelim. Mis gibi cevizli helvamiz servise hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsun. :))))
İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt