teknolojiuzmani
FD Üye
İrmik Helvası ( Klasik ) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 su bardağı tozşeker
- 4,5 su bardağı su
İrmik Helvası ( Klasik ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye yağları alıp eritelim ve irmiği katıp en kısık ateşte altın sarısı gibi olana dek karıştırarak kavuralım.
- Kısık ateş olmazsa o helva pek güzel olmaz helva yapmanın en önemli noktası da budur zaten.
- Bir taraftada kaynar su ile şekeri buluşturup eritelim kaynamasına gerek yok.
- İrmik istediğimiz renk ve o müthiş kokuya ulaşınca şerbetini verelim.
- Kısık ateşte suyunu biraz çektirene kadar karıştıralım.
- En son ocaktan almadan 2 dk yüksek ateşte hızlıca karıştırıp bir peçete ya da uygun bir bezle ağzını kapatalım, kapağını örtelim .
- 15-20 dk dinlendirip servis yapalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.