Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık)

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık)
0
21

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
irmik-helvasi-tam-kivaminda-yumusacik.jpg

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt (dolu dolu)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
Süsleme için;
  • Tarçın
  • Ceviz

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyup ocağı orta derecede açıp eritelim.
  2. Eriyip köpükleşmeye başladıysa irmik ekleyip,devamlı karıştırıp yakmadan istediğimiz renk kıvamına gelinceye kadar kavuralım.
  3. İstenilen kıvamına gelince ocağın altını kısıp sütü yavaş yavaş ekleyelim ki elimiz ziyan görmesin.
  4. Sütünü çekene kadar karıştıralım.
  5. En son olarak şekeri ekleyelim devamlı karıştırıp şekeri eritelim,şeker uygunca eridikten sonra ocağın altını kapatalım,tencerenin kapağını kapatıp 15 dk dinlendirelim ve servis yapalım.
Şimdiden afiyet olsun ????.

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt