
İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 100 gr tereyağ yahut margarin
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- (İsteğe bağlı içerisine pudra şekeri yahut tarçın katabilirsiniz)
İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Tereyağını tencerede eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ekleyip kavuruyoruz. Ben koyu renkli sevdiğim için rengi dönene kadar kavurdum açık renk istiyorsanız bi 5 dakika kavurmanız kâfi olacaktır.
- Daha sonra şekeri ilave edip bi 10 dakikada onunla kavurdum tarçın sevdiğimiz için içerisine koku versin diye tarçında koydum. Bunun yerine vanilyada koyabilirsiniz.
- Daha sonra suyu ekleyip karıştırıyoruz su ılık olursa yeterli olur şeker kıtırlaşma topaklanma yapabiliyor
- İçerisinde suyu birinci döktüğünüzde helvada kalıplaşma olursa korkmayın kaynadıkça açılıyor. Az akışkan bi kıvam aldığında ocağı kapatın ve dinlenmeye bırakın ver afiyet olsun
.