İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı irmik
- 75 gram margarin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için 2 su bardağı sütü bir tencereye koyup ocağa alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Geniş bir tencereye yağı alıp eritiyoruz. Akabinde irmiği ek edip rengi değişene kadar kavuruyoruz kavurduktan sonra içine ceviz içinide ek ediyoruz.
- Başka tarafta kaynamakta olan süte 1 su bardağı toz şekeri de ek edip şerbetini yapıyoruz.
- Yaptığımız şerbeti dikkatlice irmiğin üzerine ek ediyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Daha sonra dinlendirip servis ediyoruz. Afiyetler olsun. ????.