İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı irmik
- 1.5 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı
- 1.5 çay bardağından biraz eksik şeker (İsteğe bağlı arttırılıp azaltılabilir)
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 25 gram tereyağı
- 50 gram sana yağ (İsterseniz hepsini tereyağda koyabilirsiniz)
İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz şerbet oluşturuyoruz.
- Şerbetin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine süt ve yarım paket vanilyayı ekliyoruz.
- Tereyağ ve sanayağını eritip üzerine irmiği ekliyoruz pembeleşmeye başlayınca 1 yemek kaşığı unu ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Kavrulan irmiğin üzerine şerbeti ekleyip karıştırarak şerbetin çekmesini bekliyoruz.
- Şerbeti çektikten sonra ağzını kapatıp 5 dakika bekleyip servis yapabiliriz. (3 kişiliktir) ???? afiyet olsun ????.