teknolojiuzmani
FD Üye
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı süt
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye irmikleri koyun.
- Üzerine sıvı yağı rengi değişene kadar kavurun.
- Tereyağında ekleyin devam edin kavurmaya.
- Ayrı bir yerde de şerbet için su ve süte şekeri ekleyin karıştırın.
- Ocağa koyun.
- Kaynamasına gerek yok ısınınca kapatın.
- Kavrulan irmiklerin üzerine cevizleri ekleyin ve şerbeti dökebilirsiniz artık dikkat yalnız sıçrayabiliyor.
- Şerbeti çekene kadar karıştırın ağzını kapatın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker katıp karıştırırsanız daha parlak olur.
- 10 dk dinlensin servise hazır afiyet olsun.