İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 avuç kırık ceviz
- Yarım paket tereyağı veya margarin, 125 gr
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- Fıstık, badem, vs.
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba;
- Yağ pişirme tenceresinde eritilip, üzerine irmik ilave edilir ve orta ateşte 5 dk kadar kavrulur.
- Üzerine cevizler de eklenip 5 dakika daha orta ateşte kavrulmaya devam edilir.
- Toplam 10 dk sonra ocağın altı kısılır ve irmik iyice esmerleşene kadar devamlı karıştırarak kavrulur.
- İyice kavrulup esmerleşen irmiğe süt yavaş bir şekilde ilave edilerek karıştırılır.
- Sütü tamamen çeken irmiğe şeker ilavesi de yapılıp karıştırmaya devam edilir.
- Şeker eriyip hafif katı macun kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılır ve tencerenin kapağı örtülerek kıvam alması için 10-15 dk demlenmeye bırakılır.
- Daha ıslak seviyorsanız hemen yeyin eğer daha tane tane, daha kuru istiyorsanız dediğim gibi 10-15 dk kapağını kapatarak dinlendirin.
- Yanında dondurma, kaymak, krema ile de servis. Afiyet olsun .