
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket çam fıstığı
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Ceviz ve tarçın (İsteğe göre)
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar???????????? yumuşak yemelik (kuru değil) ve çok tatlı olmayan tam ölçüsünde tarifim.
- Öncelikle su ve şekerimizi tenceremize alıp şerbeti yapıyoruz.
- Diğer taraftan yağlarımızı, irmiğimizi ve çam fıstığını ayrı bir tencerede sürekli kavuruyoruz. Ben 5 dk boyunca kavurdum ve orta renkte bir helva yaptım. Siz dilerseniz daha çok kavurabilirsiniz????
- Şerbet ve irmiği sürekli karıştırarak bir araya getiriyoruz.
- 1-2 dakika sürekli karıştırıyoruz.
- Sonra kısık ateşte şerbetini çekmesi için tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve ara ara karıştırıyoruz. Afiyet olsun????.