Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Helvası

İrmik Helvası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
irmik-helvasi.jpg

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • Çam fıstığı
  • Yarım çay bardağı pekmez, yarım çay bardağı sıcak su
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağı ve sıvı yağını uygun bir tencereye alalım.
  2. Ardından irmiği ve unu katıp orta ateşte kavuralım.
  3. Kavurma işleminin bitimine doğru çam fıstıklarını ekleyelim.
  4. Çabuk yanan bir ürün olduğu için bu sırada eklemenizde fayda var.
  5. İyice kavrulan tatlımızın üzerine hazırladığımız sütlü şerbeti ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  6. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 1 -2 dakika bekleyelim.
  7. Süreden sonra karıştırmaya devam edelim, tatlımız sakız kıvamını aldığında yani şerbetini çektiğinde yarım su bardağı pekmezin üzerine kaynamış sıcak su ekleyip tatlımıza ilave edelim.
  8. Yavaş yavaş karıştırıp 2-3 dakika sonra altını kapatalım.
  9. Tencenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirelim. Tatlımızı servis edelim.
Şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar. ????.

İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,400Mesajlar
30,224Kullanıcılar
OzankkkaaSon üye
Üst Alt