teknolojiuzmani
FD Üye

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı irmik
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- Çam fıstığı
- Yarım çay bardağı pekmez, yarım çay bardağı sıcak su
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı şeker
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağını uygun bir tencereye alalım.
- Ardından irmiği ve unu katıp orta ateşte kavuralım.
- Kavurma işleminin bitimine doğru çam fıstıklarını ekleyelim.
- Çabuk yanan bir ürün olduğu için bu sırada eklemenizde fayda var.
- İyice kavrulan tatlımızın üzerine hazırladığımız sütlü şerbeti ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 1 -2 dakika bekleyelim.
- Süreden sonra karıştırmaya devam edelim, tatlımız sakız kıvamını aldığında yani şerbetini çektiğinde yarım su bardağı pekmezin üzerine kaynamış sıcak su ekleyip tatlımıza ilave edelim.
- Yavaş yavaş karıştırıp 2-3 dakika sonra altını kapatalım.
- Tencenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirelim. Tatlımızı servis edelim.
İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı