İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağını koyun erisin. Üzerine irmiği dökün kısık ateşte rengi dönünceye kadar karıştırarak kavurun.
- Rengi dönünce cevizlerini koyun on dakika kadarda cevizle kavurun.
- Helvayı kavururken sütü bir kaba dökün üzerine şekeri de dökün. Kaşıkla karıştırın şeker erisin bir iki karıştırmada kolayca eriyor.
- Şekerli sütü kavrulan helvanın üzerine dökün, karıştırın.
- Koyulaşınca tencerenin kapağını kapatın, ocağı kapatın. 10-15 dakika dinlensin servis yapın en güzel tarafı soğumadan yemek mis mis.