
İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı büyük bir tavada eritin, üzerine çam fıstığı ek edin ve orta ateşte 5 dakika kadar kavurun.
- Sonra irmiği de ekleyip 5 dakika daha. Orta ateşte kavurmaya devam edin.
- Aşağı üst 10 dakika sonra ocağın altı kısın ve irmik güzelce esmerleşene kadar devamlı karıştırarak kavurun.
- Uygunca kavrulup, esmerleşen irmiğe, sütü ek ederek karıştırın.
- İrmik sütü büsbütün çekince irmiğe şekeri ilave edip, karıştırmaya devam edin.
- Şeker eriyip hafif katı macun kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp kıvamı alması için 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
- İstediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz yahut yanına dondurma yada kaymak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! ????