İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fıstık
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 200 gr margarin yahut tereyağı
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki şeker erişin su ve süt karıştırılıp içine şekeri atılır ve helva kavrulana kadar eritilir.
- Tencereye yağı koyup biraz eridikten sonra fıstık ve irmik konulup sabırlı bir biçimde kısık ateşte kavrulur
- Daha sonra rengi kızarınca(altının bronz olmuş hali gibi) yanmasın.
- Bu ortada daha sonra şerbeti dökülür ve karıştırılır dikkat edin sıçrayabilir.
- Sonra kapağını kapatıp pilav üzere pişirin şerbetini çekmiş helvanızın kapağını açıp alt üst karıştırıp (altı kısık ateşte olsun)
- Üzerine hindistan cevizi de atılıp karıştırılır.
- Daha sonra ocağın altı kapatılıp istenilen hal verilip afiyetle yenilir (ben dondurma kaşığıyla biçim verdim).