İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket irmik (500 gr)
- İsteğe bağlı iri dövülmüş ceviz yahut dolmalık fıstık
- 3,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Arasına isteğe bağlı dondurma
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır, tereyağı eriyince irmik eklenip, kavrulur.
- Bu ortada şeker ve su tencereye alınıp, ocakta kaynatılır.
- Kaynayınca ocaktan alınıp, kavrulmuş olan irmiğin üzerine şerbet dökülüp, ocakta 5-6 dakika daha tutulur.
- İstenilen kıvama gelince ocaktan alınıp, kaselere doldurulup, karşıt çevrilir afiyet olsun.