
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler
İrmikli muhallebi için;
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik +2 kaşık
- 50 gram margarin (2 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 limonun rendesi ve aynı limonun kabuğu
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal veya gıda boyası
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml bir tencereye süt, şeker, irmiği alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın margarini ekleyip altını kapatıyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz margarin erisin diye. Ocaktan alıp ılıdıktan sonra vanilya ve hindistan cevizini ekliyoruz. Tekrardan güzelce karıştırıyoruz.
- Ben tart kalıbında denemek istedim siz istediğiniz kalıpta, borcamda yapabilirsiniz. Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
- Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz. Bir kaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sosu için; tüm malzemeleri tavada karıştırıp, pişiriyoruz. Sosu soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan sosu, irmikli muhallebinin üstüne döküyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı