Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Tatlısı (Limonlu)

İrmik Tatlısı (Limonlu)
0
30

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
irmik-tatlisi-limonlu.jpg

İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler


İrmikli muhallebi için;
  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik +2 kaşık
  • 50 gram margarin (2 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
Limonlu sos için;
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendesi ve aynı limonun kabuğu
Renk vermesi için;
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal veya gıda boyası

İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml bir tencereye süt, şeker, irmiği alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  2. Kaynamaya yakın margarini ekleyip altını kapatıyoruz.
  3. Güzelce karıştırıyoruz margarin erisin diye. Ocaktan alıp ılıdıktan sonra vanilya ve hindistan cevizini ekliyoruz. Tekrardan güzelce karıştırıyoruz.
  4. Ben tart kalıbında denemek istedim siz istediğiniz kalıpta, borcamda yapabilirsiniz. Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
  5. Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz. Bir kaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  6. Sosu için; tüm malzemeleri tavada karıştırıp, pişiriyoruz. Sosu soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan sosu, irmikli muhallebinin üstüne döküyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: Sos seçimi size bağlı, isterseniz üstüne çikolatalı sos, portakallı, çilekli sosta yapabilirsiniz. Hepsini denedim favorim limonlu sos oldu tavsiyemdir ???????? Afiyet olsun herkese ❤️

İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,608Mesajlar
33,036Kullanıcılar
TorquuSon üye
Üst Alt