
İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Ceviz yada fındık (İsteğe bağlı)
- Tarçın
- İrmik
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekliyoruz ben karbonatla kabartma tozunu unu eklerken kullanıyorum.
- Kulak memesi kıvamı oluncaya kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Ayrı bir tabakta doğradığımız cevizleri taçınla karıştırıyoruz.
- Küçük bir parça hamur elimize alarak içine cevizi koyup uçlarını kapatıyoruz.
- Kapattığımız taraf altta kalacak şekilde şekil veriyoruz ve her tarafı irmik olacak şekilde irmiğe bulayıp tepsiye koyuyoruz.
- Ayrı bir tencereye toz şeker ve suyumuzu alarak karıştıralım daha sonra orta ateşte ocağımızı yakarak kaynamaya bırakalım 20 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
- Şerbetimiz sıcak tatlımız soğuk olacaktır. Soğuyan tatlıya şerbeti dökelim ve içini iyice çekmesi için kontrol edelim. Afiyet olsun ????