
İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 3.5 su bardağı un
- Hazırlamış olduğumuz hamurun 4/1 ayırın
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı k kakao
- 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlıyoruz şeker ve suyu 15 dakika kaynatalım ılımaya bırakalım.
- Oda sıcaklığında margarini bir yoğurma kabına alalım içine yumurta yoğurt ve diğer hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım.
- Daha sonra hamurun dörtte birini ayıralım içine kakao tarçın sıvı yağ ceviz ilave edelim tekrar yoğuralım.
- Yoğurmuş olduğumuz hamurdan bir elma büyüklüğü kadar hamur alalım uzunlamasına ince şerit şeklinde açalım.
- Kakaolu hamurdan biraz daha küçük bir parça alalım.
- Uzunlamasına ince rulo şekli verelim sade olan açmış olduğumuz hamurun orta kısmına yerleştirelim ve yuvarlayarak rulo olarak hamuru kapatalım. İki parmak genişliğinde hamuru keselim, irmiğe bulayalım.
- Tepsiye dizelim hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
- 180 derece fırında alt üst pembeleşinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Sıcak tatlıya ılık şerbeti dökelim iki saat dinlendirelim. Afiyet olsun ????.