İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1-2damla limon suyu
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
- Ardından irmik ,kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpalım.
- Yağladığımız fırın kabımıza kek harcımızı boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişilerim.
- Şerbet soğuk kek sıcak olacak şekilde şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı