İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 50 gram teremyağ
- Tarçın ve ceviz
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütün içine seker ve irmiği koyup karıştırıyoruz.
- Ocağın orta gözüne koyup karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Göz göz olunca altını kısıp ara ara karıştırarak 10 dak. Daha pişiriyoruz.
- Altını kapattıktan sonra vanilya, teremyağı ve portakal rendesini koyup karıştırıyoruz.
- Borcama yada istediğiniz bi kaba döküyoruz.
- Tatlının üzerini tarçın ve ceviz ile süslüyoruz. Afiyet olsun.