Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 dilim limon
Kek için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti yapmak için uygun bir tencereye su ve şekeri alalım iyice karıştıralım .
  2. Şeker tamamen eriyince ocağa alalım ve limon dilimlerini ekleyerek karıştıralım.
  3. Kaynayınca 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  4. Sonra uygun bir yoğurma kabına şeker ve yumurtaları alalım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım ( 4-5 dakika ).
  5. Sonra sıvı yağ ve yoğurtu ekleyerek 1-2 dakika çırpalım.
  6. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım.
  7. Yağladığımız borcama hamuru alalım.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak 35-40 dakika pişirelim.
  9. Fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti üzerine güzelce gezdirelim.
  10. İsterseniz şerbetin yarısını dökelim sonra keki kesip kalan şerbeti ilave edelim.
  11. Yaklaşık 2-3 saat bekletip servis kabına alalım ve üstüne fındık veya ceviz kırığı dökelim.
İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt