İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 2 dilim limon
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapmak için uygun bir tencereye su ve şekeri alalım iyice karıştıralım .
- Şeker tamamen eriyince ocağa alalım ve limon dilimlerini ekleyerek karıştıralım.
- Kaynayınca 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Sonra uygun bir yoğurma kabına şeker ve yumurtaları alalım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım ( 4-5 dakika ).
- Sonra sıvı yağ ve yoğurtu ekleyerek 1-2 dakika çırpalım.
- Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım.
- Yağladığımız borcama hamuru alalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak 35-40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti üzerine güzelce gezdirelim.
- İsterseniz şerbetin yarısını dökelim sonra keki kesip kalan şerbeti ilave edelim.
- Yaklaşık 2-3 saat bekletip servis kabına alalım ve üstüne fındık veya ceviz kırığı dökelim.