bilgisayarci
FD Üye
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 (çeyrek) limon
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti hazırlıyoruz. Toz şeker üzerine sıcak suyu ekleyip, limonu da sıkıp, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Öncelikle yumurta yoğurt ve sıvı yağ güzelce karıştırılıp sonra kalan materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz.
- Hamur düzgünce yoğurulduktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp irmik e bulayarak tepsiye diziyoruz ve üzenlerine kürdan ile çizikler atıyoruz.
- 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirip üzeri açık halde 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Üzerine antep fıstığı yahut ceviz isteğinize nazaran süsleme yaparak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.