bilgisayarci
FD Üye
İrmikli Chesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 kase fındık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 vanilya
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kase böğürtlen reçeli
- 1 kaşık nişasta
- 1 kaşık şeker
- 2 kaşık su
İrmikli Chesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvilerle fındıkları robottan geçirin.
- Eritilmiş tereyağı ekleyip kelepçeli kalıba döküp üzerini iyice bardak ile bastırıp buzdolabına kaldırın.
- Süt, irmik, şekeri tencereye alın kaynanana kadar karıştırın. Koyulaşan muhallebiye vanilya ve tereyağ ekleyip ocağı kapatın.
- Dolapa kaldırdığımız kalıba dokun üzerini düzeltin.
- Nişastayı su ile açın. Reçeli ve şekeri ekleyip koyulasıncaya kadar ocakta pişirin.
- Sonra irmiklerin üzerine dökün.
- Soğuyunca üzerini süsleyin 1 gece dolapta bekletin.
İrmikli Chesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı