İrmikli Hira Tatlısı (Lokum Gibi) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- İrmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
İrmikli Hira Tatlısı (Lokum Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tatlının hamuru için yoğurma kabına verilen bütün materyalleri alalım ve yoğurmaya başlayalım.
- Tatlının hamuru çok hafif ele yapışan hayli yumuşak bir kıvamda olmalı bunun için fazladan un eği yapmayalım.
- Yanımıza küçük bir tabağa az sıvı yağ döküp alalım.
- Elimizi hafif yağlayarak tatlının hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım ve irmiğe bulayalım. (Ben biçim vermek için irmiğe buladıktan sonra yumurta dilimleyiciye bastırıp tepsiye o denli dizdim. Siz yalnızca yuvarlayarakta yapabilirsiniz. )
- Bütün hamur bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
- Evvelce ısıttığımız 175 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Tatlımız fırında pişerken şerbetini hazırlayalım.
- Bunun için bir kaba şekeri ve suyu alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım(şerbeti kaynatmıyoruz).
- Fırından çıkan tatlıya şerbetimizi dökelim ve çekmesini bekleyelim.
- Tatlı şerbetini çekince üzerini istediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
İrmikli Hira Tatlısı (Lokum Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı