
İrmikli Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kadayıf
- 4 yumurta
- 1 su bardağı kadar un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bar. irmik
- 1 su bardağı ceviz yahut fındık (Dövülmüş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Hindistan cevizi antep fıstığı tozu (İsteğe bağlı)
İrmikli Kadayıf Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sırayla öbür materyalleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- 180 derece ısınmış fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıyoruz tatlının birinci sıcağı çıkınca şerbeti döküyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz.Yemelere doyamayacağınız bir kadayıf tatlısı. ????????.