İrmikli Kesme Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tane yumurta
- 2 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu
- 1 çay bardağı irmik
İrmikli Kesme Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti için tencereye şeker, su ve limon suyunu ilave edip kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım.
- Hamuru için bir kaba sıvı yağ, tereyağ, yoğurt ve yumurtayı koyup bir karıştıralım.
- Sonra irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim yoğurmaya başlıyayım. Unu azar azar ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 4 parçaya bölelim her bir parçayı uzun uzun şeritler haline getirelim.
- 1,5 – 2 parmak genişliğinde olacak şekilde bıçakla kesip her tarafını irmiğe buluyoruz.
- Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlımızı sıcakken bir borcama alıp, ılınmış olan şerbeti tatlıların üzerine dökelim.
- Bir tur alt üst ederseniz; daha iyi şerbetini çekiyor.Deneyeceklere;Afiyet olsun.İntagram : @bir_anne_iki_kz hesabımı takibe alır desteklerseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum. ????.