Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmikli Kesme Tatlı

İrmikli Kesme Tatlı
0
28

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
irmikli-kesme-tatli.jpg

İrmikli Kesme Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Üzerine :
  • 1 çay bardağı irmik

İrmikli Kesme Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti için tencereye şeker, su ve limon suyunu ilave edip kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım.
  3. Hamuru için bir kaba sıvı yağ, tereyağ, yoğurt ve yumurtayı koyup bir karıştıralım.
  4. Sonra irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim yoğurmaya başlıyayım. Unu azar azar ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru 4 parçaya bölelim her bir parçayı uzun uzun şeritler haline getirelim.
  6. 1,5 – 2 parmak genişliğinde olacak şekilde bıçakla kesip her tarafını irmiğe buluyoruz.
  7. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız tatlımızı sıcakken bir borcama alıp, ılınmış olan şerbeti tatlıların üzerine dökelim.
  9. Bir tur alt üst ederseniz; daha iyi şerbetini çekiyor.Deneyeceklere;Afiyet olsun.İntagram : @bir_anne_iki_kz hesabımı takibe alır desteklerseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum. ????.
İrmikli Kesme Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt