Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında)

İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında)
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
irmikli-lokum-cigkofte-tadi-damagimda-3.jpg

İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı esmer bulgur
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz (Salçanıza nazaran atmayabilirsiniz)

İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında) Tanımı Yapılışı

  1. Bulgur ve irmik bir kaba konur.
  2. Nar ekşisi isot, kimyon, karabiber, 3 yemek kaşığı su ile ıslatılarak başka bir kapta karıştırılır ve bulgurun olduğu kaba dökülür.
  3. Yağ ve maydanoz hariç geriye kalan materyaller de eklenir. 10 dk yoğurulur.
  4. 1 su bardağı su yoğururken az az eklenir. Kıvam alınca yağ ve maydanoz eklenir. Afiyet olsun ????
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt