
İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı esmer bulgur
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı nar eksisi
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz (Salçanıza nazaran atmayabilirsiniz)
İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında) Tanımı Yapılışı
- Bulgur ve irmik bir kaba konur.
- Nar ekşisi isot, kimyon, karabiber, 3 yemek kaşığı su ile ıslatılarak başka bir kapta karıştırılır ve bulgurun olduğu kaba dökülür.
- Yağ ve maydanoz hariç geriye kalan materyaller de eklenir. 10 dk yoğurulur.
- 1 su bardağı su yoğururken az az eklenir. Kıvam alınca yağ ve maydanoz eklenir. Afiyet olsun ????