İrmikli Lokum Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 kase hindistan cevizi
İrmikli Lokum Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye süt, şeker ve irmiği alıp, güzelce yoğunlaşıp, kıvam alana kadar daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıvamı yoğunlaştığında ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremşantimizide ekleyip, uygunca karıştırıyoruz.
- Daha sonra elimizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak toplar yapıp, hindistan cevizine buluyoruz. İşte bu kadar kolay birebir çok az materyalle çok lezzetli ve hafif bir tatlı . Afiyet olsun.