
İrmikli Lokum Tanımı İçin Gereçler
- 3.5 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kremşanti
İrmikli Lokum Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ,irmik ve şeker karıştırılarak pişirilir.
- Yoğunlaşınca 2-3 dakika kadar pişirilmeye devam edilir.
- Akabinde ortada karıştırılarak soğutulur.
- Soğuduktan sonra içine 1 su bardağı hindistan cevizi ve 1 paket kremşanti koyup uygunca karışım yapılır.
- Ele yapışan kıvam olucaktır istenilen boyutta minik minik tutamlarla yuvarlanıp tekrar dış süslemesi için hindistab cevizi içerisine atılır ????
- Bu ister ceviz ,ister antepfıstığı, isterseniz hindistan cevizi olabilir.
- Ben kakaolu olanlara çikolatalı puding ve biraz kakao koymayı tercih ettim bir kısmını de bu formda yapabilirsiniz ????afiyetle ????.