
İrmikli Lokum Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- Hindistan cevizi
- Toz fıstık
İrmikli Lokum Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel uygun bir tencereye toz şeker, kakao, irmik alalım karıştıralım.
- Sütü ek edip topak olmaması için ocağa koymadan düzgünce karıştıralım.
- Sonra ocağa alalım .
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Orta uzunluk kare borcama boşaltıyoruz ve kaşık la eşit halde düzeltelim.
- Oda sıcaklığı gidince buzdolabına koyalım 2 yada 3 saat bekletelim.
- Buzdolabından alıp karşıt çevirelim bıçakla kare formlarında keselim isteğe nazaran hindistan cevizine ve fıstığa bulayalım.
- Soğuk servis edelim afiyet olsun.