elektronikci
FD Üye
İrmikli Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi isteğe nazaran fazla az ekleme yapabilirsiniz
İrmikli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Evvet hanımlar irmikli lokum hazırlanışına geçelim.Süt,şeker ve irmiği tencerede çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.
- Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alıp vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra ellerimizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde top haline getirelim.
- Hinsdistan cevizine bulayıp buzdolabına koyup soğusun.Afiyet olsun. ????.